Personel İşleri

Ayakta Tedavi Beyan Belgesi İndir- Dikkat Edilecek Hususlar

23.06.2010 Tarihinde Mili Eğitim Bakanlığının 1883/31270 sayılı 2010/41 Genelgesi ile yürürlüğe giren ayakta tedavi beyan belgesi yapılan muayeneler sonucunda istirahati uygun görülmeyenler için tedavilerinin yapılıp işine geri dönebilmesi için hazırlanan belgedir. Bu belge ile öğretmenler o gün tedavi olduğunu ve tedavi olduğu yeri tarih ve saati beyan etmektedirler. Memurun beyanına dayalı olan bu belge memurun imzası ile imzalanmalı varsa tedavisi ile ilgili belgeler bu evrağa eklenerek saklanmalıdır.

Bu evrağın doktora imzalatılmasına gerek olmayıp memur imzalayıp kurumuna teslim etmelidir. Kurum şüphelenir ise bu evrak ile sağlık kurumuna başvurup inceleme talep edebilir. Devlet Personel Başkanlığının 25.04.2013 tarihli yazısına göre Ayakta tedavi beyan belgesi alan memur tedavisi bittikten sonra kurumuna dönmesi gerekmektedir. Ayrıca bu belgeyi alan öğretmenin derse girmediği saatlerde ek dersi kesilecektir. Belgeyi aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.

Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nasıl Doldurulur?

ayakta tedavi beyan belgesi

Ayakta tedavi beyan belgesini doktora değil kendisi yada yakını tedavi olan memur doldurmalıdır. Hastanın TC kimlik numarası, adı, soyadı bölümleri doldurulmalı ardından hasta olan kişinin memura yakınlığı bölümüne eğer tedavi olan kişi kendisi ise kendisi yakını ise yakınlık derecesi yazılmalıdır.(Eş çocuk anne baba vb)

Hastanın tedavi olduğu sağlık kuruluşu bölümü hastanın tedavi olduğunu beyan ettiği kurumdur. Bu bölüm açıkça doldurulabilir. Okul idaresi isterse bu kurumdan belgeyi doğrulatabilmektedir.  Sağlık kurumuna giriş tarihi ve  sağlık kurumundan çıkış tarihi bölümleri mutlaka doldurulmalıdır. Saat bölümü ise genelgenin yayınlandığı tarihte ayakta tedavi beyan belgesinde olmayıp 2013 yılında yayınlanan görüş yazısında tedavinin bitiminde kuruma dönmesi gerektiği belirtildikten sonra okulların çoğu bu bölümü belgeye eklemiştir. Memur eğer göreve döndüyse tarih ve saati de evrağa yazılmalıdır. Ardından ad soyad ünvan ve tarih bölümleri doldurularak evrak imzalanmalıdır. Evrak doktora imzalatılmamalı memur tarafından imzalanmalıdır. Evrak imzalandıktan sonra okul idaresine teslim edilmelidir. Ayakta tedavi yapıldığı gün ve saatte ek dersin kesilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kademe ve Derece Terfii Nasıl Yapılır?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu